Ποιες πιστεύτε ότι θα πρέπει να είναι οι βασικότερες επιδιώξεις του Συλλόγου;

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Αιτιολόγηση προτάσεων από Φορείς

  Σύμφωνα με την πρόσφατη (93955/Δ1/12-07/2013) εγκύκλιο για αποσπάσεις σε Φορείς του Υπ.Παιδείας, οι τελευταίοι είναι υποχρεωμένοι, αφού παραλάβουν τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών, να συντάξουν προτάσεις, τις οποίες και αποστέλλουν στο Υπουργείο ηλεκτρονικά.
  Στις προτάσεις αυτές διατυπώνεται η αιτιολογημένη γνώμη των αντίστοιχων Υπηρεσιακών Συμβουλίων (στην περίπτωση αποσπάσεων στην ΚΥ και στις Περιφερειακής Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) ενώ σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ) πρέπει να αναφέρεται και το έργο το οποίο θα αναλάβουν οι προτεινόμενοι εκπαιδευτικοί.
  Ο ΣΑΕΚΥ, σύμφωνα με τις θέσεις του, θεωρεί ότι οι προτάσεις αυτές εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/τ.Α’/2010) για «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις» και αναμένει να γενικευτεί η μέχρι τώρα μειωμένης αποδοχής πρακτική δημοσίευσης των αποφάσεων αυτών στον ιστότοπο του προγράμματος «Διαύγεια» και, βεβαίως, η ανάρτησή τους και στους ιστοτόπους των Φορέων. 
  Το παραπάνω κρίνεται ακόμη πιο επιτακτικό φέτος που οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι και δύο προτιμήσεις
  Αυτονόητο, τέλος, είναι ότι οι Φορείς θα πρέπει να δέχονται και να απαντούν άμεσα σε τυχόν ενστάσεις των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου